Scalewatcher – Instructiuni de instalare si operare – pentru sistemele rezidentiale.

Nota: aceste instructiuni de instalare sunt informatii generale pentru a va putea face o idee despre usurinta de instalare a sistemelor anticalcar Scalewatcher. Va rugam sa cititi cu atentie instructiunile de instalare introduse in cutia Scalewatcher si sa le urmati cu fidelitate.

Componente:

a. Unitate Scalewatcher
b. 3 metri de cablu pentru semnal
c. Doua holsuruburi cu dibluri pentru prinderea pe perete
d. 4 bride de prindere a cablului pe teava

Instalare
Identificati conducta principala de apa si alegeti un loc potrivit pentru pozitionare, dupa care infasurati cablul (vezi mai jos imaginea). Unitatea poate fi instalata pana la 1 m distanta de conducta si necesita o priza in apropiere pentru alimentarea cu curent electric. Cablul poate fi infasurat pe tevi din cupru, plastic, otel, plumb. Daca ai de ales intre tevi din plastic si cupru, alege plasticul chiar daca in diametru este mai mare. Scalewatcher este mai eficient pe plastic. Tevile pe care se va monta cablul, pot fi orizontale sau verticale iar aparatul de asemenea poate fi montat orizontal sau vertical.

Instalare Scalewatcher

Note importante ce pot afecta performanta:

1. Pentru rezultate optime este necesar sa aveti 10 cm lungime de teava dreapta, fara fitinguri, robineti etc. De fapt sunt necesari doar 5 cm de teava pentru bobinarea conductei dar este necesar sa lasam liber cate 2,5 cm la fiecare capat.
2. Unde este posibil, cablul se va infasura la cel putin 15 cm distanta de obiecte din otel sau fier, in special de motoare electrice (vezi hidrofor sau pompe de apa). Tevile metalice mici, masinile de spalat sau de gatit nu sunt o problema.
3. Cablul in exces trebuie taiat si nu lasat in exces.
4. Daca nu este posibila instalarea pe o singura teava, se poate instala si pe doua tevi, se va utiliza un singur cablu pe doua tevi, vezi imaginea urmatoare.

Pozitionarea unitatii Scalewatcher

Poti monta unitatea electronica oriunde si in orice pozitie, deasupra sau dedesubtul conductei si cablului infasurat, dar sa existe minim 15 cm distanta fata de acestea.

Instalarea cablului
Pentru a instala cablul, la un capat al acestuia eliminati aproximativ 1 cm din izolatia firului. Rasuciti cablul la capatul curatat de izolatie si introduceti-l in terminal, prin actionarea butonului si prin impingerea completa a firului in interior, dupa care eliberati butonul actionat. Polaritatea nu este importanta (nu exista o ordine de introducere a firelor in aparat). Fixati cu o brida de plastic (gasiti in cutie) cablul de semnal de teava si infasurati 10 sau 11 spire pe teava (mai mult sau mai putin va reduce din performante) apoi prindeti la celalalt capat inca o brida de plastic pentru a nu se desface firul. Masurati cablul pana la aparat, lasati in plus 2 -3 cm si taiati excesul de cablu. Dezizolati cablul 1 cm si introduceti-l in aparat.

Conexiunea la reteaua de curent
Daca Scalewatcher va fi instalat intr-o baie sau intr-un mediu umed, asigurati-va ca acest lucru se va face de catre un instalator calificat care sa utilizeze rasina speciala contra apei pentru izolare. Deasemenea, daca este necesar sa montati o priza apropiata de Scalewatcher, apelati la un electrician autorizat. Conectati aparatul la o sursa de curent si acesta va functiona. Aparatul este proiectat sa functioneze continuu.

Leduri
Lumina rosie indica faptul ca aparatul este pornit, iar lumina verde indica faptul ca aparatul functioneaza corect si se va aprinde doar daca cablul de semnal este conectat. Daca unul din cele doua leduri se stinge, va rugam sa verificati siguranta de 3 amp sau conexiunea la sursa de curent.

Ghid de performanta
Scalewatcher trateaza toata apa ce intra in casa printr-o bobina, modificand caracteristicile calciului in asa fel incat nu se mai formeaza depuneri de calcar. Este important sa aveti in minte ca acest calciu este inca existent in apa si acest aspect se va vedea pe echipamente acolo unde apa va stagna precum un ceainic, chiuveta etc.

Efectul Scalewatcher:

1. Previne depunerile de calcar;
2. Indeparteaza treptat depunerile de calcar din instalatia ta;
3. Depunerile dure de calcar din bazine, toaleta, robinete se vor indeparta mai usor prin spalare sau stergere;
4. Face ca apa sa fie mai moale (mai alunecoasa pe piele) iar hainele vor fi mai moi dupa spalare;
5. Reduce consumul de sapun/detergent iar apa spala mai bine.

Cum poti verifica ca Scalewatcher este bun pentru apa ta?

Timpul aproximativ in care poti vedea rezultatele este de 4 – 6 saptamani si cateodata chiar mai repede, deoarece este necesara o anumita perioada pentru ca depozitele de calcar sa fie antrenate din instalatie catre canalizare. Te rugam sa iei in considerare ca Scalewatcher poate parea fara eficienta in primele saptamani. Acest lucru se intampla pentru ca exact in primele saptamani Scalewatcher rupe si indeparteaza calcarul din instalatie, ducandu-l catre canalizare. Odata calcarul indepartat din instalatie (prin bateriile de apa si prin para de dus), se va observa efectul puternic al dispozitivului.