Tratarea apei pentru turnuri de racire

Turnurile de racire sunt supuse coroziunii si depunerilor de calcar. Din aceasta cauza, in interiorul acestora se creaza adevarate depozite de depuneri, insotite de prezenta abundenta a bacteriilor. In general se utilizeaza cantitati mari de chimicale pentru a distruge aceste bacterii si pentru a curata aceste depuneri. Nu intotdeauna aceste chimicale sunt eficiente iar costul lor este permanent.

Problemele si tratamentele in turnurile de racire
Problema principala a sistemelor de racire a apei din turnurile de racire este cea a depunerilor intensive. Prezenta sarurilor de calciu si magneziu, nisip, particule in suspensie, particule rezultate din coroziune, in conditii proprice de temperatura si solubilitate, provoaca depuneri pe suprafata de contact.

Problema suplimentara este coroziunea, rezultatul penetrarii oxigenului in apa. Solubilitatea rapida a oxigenului in apa, provoca un atac de coroziune si accelereaza activitatea galvanica. Complexul metalografic de o larga diversitate structurala – CS otel carbon, bronz, cupru si otel inoxidabil SS16-, sufera de coroziune severa.

Scalewatcher ofera solutia tehnica pentru turnurile de racire. Aceasta solutie nu necesita costuri cu chimicale, este neinvaziva si eficienta impotriva depunerilor.

Echipamentele Scalewacher nu sunt limitate de debite orare si de dimensiunea conductelor. Probabil ca singurul producator din industrie pentru tratarea anticalcar si anticoroziva, este Scalewatcher.

Pentru o vizualizare a echipamentelor de tratare a apei pentru turnurile de racire, puteti vizita sectiunea industriala, aici: Industrial